start

Välkommen till Habo Big Bands officiella hemsida. Vi är ett storband med hemmaplan i Habo. De flesta av oss musikanter bor, har bott, är födda eller jobbar i Habo.


Habo Big Band bildades den 27 januari 2011 så vi är ett reltivt nytt storband.


Ända sedan starten har vi fullt upp. Vi har redan hunnit med 10-talet spelaningar med, den för bygden, välkända sångerskan Lena Maria Klingvall. Som dessutom resulterat i en CD-skiva tillsammans med henne och några av våra musikaliska vänner i Habo. Läs mer om skivan här! och framförallt skaffa dig ett eget exemplar snarast. (all försäljning går till ett barnhem i Thailand)

Under det att vi fortfarande har samarbete med Lena Maria, så har vi knutit kontakt med den svenske supertrumpetaren, Lasse Lindgren. Tillsammans med honom har vi framfört en Maynard Ferguson hyllning som vi framförde våren 2012 i det nya konserthuset SPIRA i Jönköping. Vi hoppas kunna framföra denna på fler ställen under 2012-13. (Du som inte känner till den amerikanske trumpetaren och storbandsledaren, Maynard Ferguson, rekommenderas starkt att ”googla” och ”Youtuba” på honom….)

Under hösten 2012 har vi ytterligare spelningar med Lena Maria, se spelkalender, samt konsert med världstrombonisten Nisse Landgren i pingstkyrkan i Mullsjö den 29 september - kl. 18.00

Den 3 december spelade vi med jazzsångerskan Viktoria Tolstoy i Aneby konserthus

Varmt välkomna till våra konserter och gå gärna in på facebook och ”Gilla oss”, så får du kontinuerlig information om storbandet.

Kolla gärna in våra sponsorer här, som hjälpt oss med bl. a vår CD skiva, STORT tack till dessa !!! start  spelningar   boka   medlemmar    CD-skiva        spelningar.htmlboka.htmlmedlemmar.htmlpsalmer.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4